nyhed

Fra AAU-startupvirksomhed til Børsen Gazelle

Fra AAU-startupvirksomhed til Børsen Gazelle

Efterspørgslen efter nye måder at kortlægge DNA på kombineret med evnen til at skabe og drive en økonomisk bæredygtig virksomhed er blandt årsagerne til, at AAU-startupvirksomheden DNASense netop er blevet udnævnt som Børsen Gazelle-virksomhed.

Tekst: Camilla Kristensen, Foto: Mads Albertsen

DNASense blev grundlagt i 2014 af fire AAU-forskere med ambitioner om at se deres forskning mere direkte anvendt i industrien, og virksomheden har været i kraftig vækst siden da. DNASense kom i gang gennem leje af laboratoriefaciliteter på AAU. I dag har de adresse i den nærliggende NOVI forskerpark, men lejer også stadig faciliteter på AAU – og det er en stor fordel, både for virksomheden og for AAU.

- Vi er utrolig stolte af at blive udnævnt som Børsen Gazelle-virksomhed. Der er ingen tvivl om, at Aalborg Universitet har spillet en stor rolle i virksomhedens succes. Som ny virksomhed er det en stor fordel at kunne leje sig ind i allerede etablerede laboratoriebygninger, da det kan være en stor udgift selv at skulle investere i højteknologisk udstyr, som ofte bliver udnyttet meget lidt i opstartsfasen, siger Mads Albertsen, som er medstifter af DNASense og professor MSO på Aalborg Universitet.

Ud over kontorfaciliteterne på NOVI forskerpark holder DNASense til i laboratorierne på AAU’s Institut for Kemi og Biovidenskab, hvor virksomheden er tæt på studerende og et forskningsmiljø i verdensklasse.

- Vi er tæt på højt specialiseret arbejdskraft i form af både de studerende, men også ph.d- studerende og postdocs relateret til bioteknologiuddannelsen. Alle vores fastansatte er netop tidligere studerende eller ansatte fra AAU, og vi er på den måde også med til at fastholde og generere højt specialiserede arbejdspladser i Nordjylland. Gennem de sidste 5 år har vi blandt andet haft en del studerende ansat til at hjælpe med DNASense-projekter i samarbejde med de største danske bioteknologivirksomheder som Novozymes og Chr. Hansen. Det hjælper med at udvide de studerendes horisont og klæde dem på til det fremtidige arbejdsmarked, siger Mads Albertsen.

Hos ledelsen på AAU vækker udnævnelsen af DNASense som Børsen Gazelle-virksomhed også glæde:

- Det er rigtig godt gået, at DNASense efter bare fem år nu er kåret som Børsen Gazelle-virksomhed. Det at udklække startups med afsæt i forskning og innovation, er en del af AAU’s DNA. Og når forskning og teknologi også udmøntes i virksomheder i vækst, kan vi kun være stolte. Det må man sige, at DNASense er et pragteksempel på, siger Mogens Rysholt Poulsen, der er dekan på det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet på AAU.

DNASense har pt 3,5 fuldtidsansatte og planerne for virksomheden er i løbet af det næste år at fortsætte den gode vækst som anerkendt R&D partner, der kan løse højt specialiserede DNA-opgaver, samt at flytte i eget laboratorie.

- Det er på tide at flytte helt ud og stå 100% på egne ben. Den tætte tilknytning til AAU- laboratorierne har været fantastisk i opstartsfasen, men på nuværende stadie giver det mening både økonomisk og identitetsmæssigt, at vi prøver at stå på egne ben, slutter Mads Albertsen.

Fakta:

Læs mere om DNASense på virksomhedens hjemmeside
Børsen Gazelle 2019

Kontakt:

Medstifter af DNASense og professor MSO på AAU, Mads Albertsen, tlf.: 2293 2191, Email: ma@bio.aau.dk
Pressekontakt, Institut for Kemi og Biovidenskab på AAU, Camilla Kristensen, tlf.: 9940 9905, Email:  cakr@bio.aau.dk