nyhed

Flere unge har i år søgt ind på AAU. Foto: Nils Krogh

Flere vil studere på Aalborg Universitet

Flere unge har i år søgt optagelse på Aalborg Universitet (AAU). Antallet af 1. prioritetsansøgninger er vokset, og stigningen i antallet af ansøgere til universitetets STEM-uddannelser er højere end stigningen på landsplan.

Da ansøgningsfristen til de videregående uddannelsers kvote 1 udløb søndag 5. juli, havde Aalborg Universitet modtaget 15.798 ansøgninger. Det er 1.066 flere ansøgninger end sidste år, svarende til en stigning på 7 procent. Antallet af 1. prioritetsansøgninger er vokset med 4,5 procent, og den generelle stigning i antallet af ansøgere fordeler sig over en bred række af uddannelser.

Voksende interesse for STEM-fag

Prorektor for uddannelse på AAU Inger Askehave glæder sig over, at så mange unge har valgt AAU, og at interessen for ingeniørfagene og de øvrige STEM-uddannelser (science, technology, engineering og mathematics) vokser. Antallet af ansøgere til STEM-uddannelserne er på AAU steget med 10,1 procent. Det er en stigning, der er højere end landsgennemsnittet på 8 procent.

- På AAU er vi meget optagede af at uddanne vores studerende til fremtidens arbejdsmarked. Stigningen i antallet af ansøgere til disse fag viser, at universitet har formået at udvikle sin portefølje af uddannelser i takt med samfundets behov og de studerendes interesser, siger prorektor Inger Askehave.

Interessen for universitetets nye uddannelse i software i København er markant. 235 har søgt om optagelse, hvoraf 46 har haft uddannelsen som 1. prioritet. I alt bliver der udbudt 30 pladser.

Også de samfundsvidenskabelige fag oplever en voksende interesse. Erhvervsøkonomi (HA) oplever en eksplosiv stigning. Uddannelsen har i året fået 977 ansøgninger, hvilket svarer til en stigning på 47 procent i forhold til året før. Antallet af 1. prioritetsansøgere ligger på 423 og dermed steget 43,9 procent.

- Det er en god start for AAU’s nye business school, som åbner den 1. september. Vi oplever fra erhvervslivet en stor efterspørgsel på vores studerendes kompetencer, derfor er ansøgernes store interesse meget glædelig, siger prorektor Inger Askehave.

Fokus på løsningen af samfundets store udfordringer

Stigningen i antallet af ansøgere til de videregående uddannelser kan ses i lyset af et forår, hvor corona-pandemien har sat tydelige aftryk på verden. Krisen understreger ifølge Inger Askehave vigtigheden af, at vi i Danmark har stærke vidensinstitutioner, som igennem forskning, uddannelse og samarbejder kan gøre os i stand løse nogle af de store udfordringer, vi som samfund står over for.

- Det er en del af AAU’s DNA at skabe viden for verden. Det kan være af teknisk karakter, men også den humanistiske og samfundsfaglige viden er nødvendig, hvis vi skal skabe en mere bæredygtig udvikling, tilføjer hun.

Tirsdag den 28. juli får alle ansøgere besked, om de får tilbudt studieplads på Aalborg Universitet.

fakta: de 10 mest søgte uddannelser på AAU

De 10 uddannelser, der har fået flest ansøgninger på AAU er listet herunder. Antal førsteprioritetsansøgninger er angivet i parentes.

 • Medicin: 1.994 ansøgninger (463) 
 • Psykologi: 1.199 ansøgninger (357)
 • Erhvervsøkonomi, HA: 977 ansøgninger (423)
 • Jura: 896 ansøgninger (250)
 • Socialrådgiver: 602 ansøgninger (270)
 • Kommunikation og digitale medier, Kbh: 510 ansøgninger (119)
 • Sociologi: 478 ansøgninger (115)
 • Erhvervsjura (HA): 434 ansøgninger (89)
 • Kommunikation og digitale medier, Aalborg: 373 ansøgninger (127)
 • Arkitektur og design: 349 ansøgninger (184)
   

Kontakt:

Prorektor for uddannelse Inger Askehave kan kontaktes via chefrådgiver Bo Jeppesen, 61 40 40 61, boje@adm.aau.dk.