nyhed

Danmarks største by- og byggeinstitut ser dagens lys

Danmarks største by- og byggeinstitut ser dagens lys

Den 1. januar 2020 ser Danmarks største institut inden for byggeri og det byggede miljø dagens lys. Det sker, når Institut for Byggeri og Anlæg og Statens Byggeforskningsinstitut på Aalborg Universitet (AAU) fusionerer og tilsammen bliver til Institut for Byggeri, By og Miljø – eller i daglig tale BUILD.

Med mere end 250 ansatte får Danmark pr. 1. januar 2020 sin hidtil største forsknings- og uddannelsesenhed inden for byggeri og det byggede miljø. Navnet på det nye institut bliver Institut for Byggeri, By og Miljø og er resultatet af en fusion mellem Institut for Byggeri og Anlæg og Statens Byggeforskningsinstitut på AAU. I det daglige vil instituttet blive omtalt BUILD.

Målet med at fusionere de to institutter er i højere grad at trække på styrkerne i at kombinere kompetencerne fra det ingeniørfaglige og tekniske i bygge- og anlægsfeltet med kompetencer inden for bymiljø, boligforhold og sociologi.

- Jeg glæder mig meget til at se synergien udfolde sig på tværs af det kommende institut og på tværs af vores campusser i Aalborg, København og Esbjerg. Jeg har store forventninger til, at det nye instituts bredde og tværfaglige snit kommer til at levere vigtig viden på aktuelle dagsordener til gavn for vores omgivelser, siger Mogens Rysholt Poulsen, der er dekan for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet på AAU.

Blandt de højaktuelle emner, som instituttet kommer til at beskæftige sig med, er bæredygtighed og digitalisering i byggeriet, klimaforandringer og stigende urbanisering. Emnerne er allerede i dag en del af forskningsporteføljen, men med udsigten til et øget samspil på tværs af forskningsenhederne er forventningerne til fremtidens forskningsresultater høje.

- BUILD vil markere sig som en yderst vigtig spiller på uddannelses- og forskningsområdet inden for byggeri og det byggede miljø på både nationalt og internationalt plan. Jeg er overbevist om, at vi kommer til at skabe resultater, der vækker opsigt, siger Mogens Rysholt Poulsen.

NY INSTITUTLEDER ER FUNDET

I forbindelse med den kommende fusion er der også ansat en ny institutleder. Lars Pico Geerdsen tiltræder rollen pr. 1. januar 2020. Han kommer fra en stilling som direktør for Kraks Fonds Byforskning, hvor han siden 2011 har stået i spidsen for fondens forskningsaktiviteter.

- Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med alle de dygtige og engagerede medarbejdere om at skabe et nyt institut. Jeg tror på, at byggeriet og det byggede miljø er emner, der kun bliver mere og mere relevante og afgørende for verdens udvikling i de kommende år, og der skal vi være med til at gøre en forskel, siger Lars Pico Geerdsen.

Når fusionen bliver en realitet den 1. januar, nedlægges de to nuværende institutnavne. SBi-navnet vil dog bestå som et brand, som fortsat vil blive brugt i for eksempel SBi-anvisninger.

For at markere det nye instituts begyndelse vil der bliver afholdt receptioner i både Aalborg og København i begyndelsen af det nye år.

Lars Pico Geerdsen tiltræder som institutleder for Institut for Byggeri, By og Miljø pr. 1. januar 2020. Foto: Kraks Fonds Byforskning.

 

KONTAKT

Mogens Rysholt Poulsen, dekan for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, tlf. 2215 1444, 
dekan-engineering@adm.aau.dk