nyhed

Aalborg Universitet fastholder position i verdenseliten

Aalborg Universitet fastholder position i verdenseliten

Europas bedste ingeniøruniversitet ligger i Aalborg. Det bekræfter ranglisten Best Global Universities for tredje år i træk, hvor Aalborg Universitet fortsat er placeret som nummer et i Europa og nummer fire i verden inden for ingeniørvidenskab

Aalborg Universitet (AAU) fastholder placeringen som Europas bedste og verdens fjerdebedste ingeniøruniversitet på listen Best Global Universities, som U.S. News & World Report netop har offentliggjort. Den flotte placering er bl.a. et vidnesbyrd om universitetets højt kvalificerede internationale forskningsmiljøer, stærke samarbejdspartnere og en unik undervisningsmodel, som tager udgangspunkt i løsningen af virkelige problemer.
 

Stort potentiale fremadrettet

Ingeniørvidenskab er repræsenteret på tre af universitetets fem fakulteter: Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Det Tekniske Fakultet for IT og Design og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Dekan Mogens Rysholt Poulsen fra Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet glæder sig over universitetets konsolidering i verdenseliten inden for ingeniørvidenskab:

−  Vi er selvfølgelig meget stolte over placeringen, der er en stor cadeau til vores dygtige forskere og øvrige medarbejdere. Jeg er sikker på, at vi med vores position kan være med til at skabe synlighed omkring hele Danmark som en stærk nation på ingeniørområdet, og at det vil kunne tiltrække flere internationale topforskere i fremtiden, siger han.

Henrik Pedersen, som er dekan på Det Tekniske Fakultet for IT og Design, ser naturligvis også med stor tilfredshed på universitetets fortsatte topplacering.

− Den flotte ranking sender et tydeligt signal til omverdenen om, at det er værd at vende blikket mod Aalborg – såvel internationalt som nationalt. Det gælder for eksempel, når initiativer inden for forskning og innovation skal udmøntes i praksis, såsom nationale testcentre og pionercentre. Vi har alle forudsætninger for at levere varen, siger Henrik Pedersen.

Også på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, hvor man uddanner civilingeniører i sundhedsteknologi, er der begejstring:

− På sundhedsområdet vil der blive mere og mere brug for ingeniører. Vi har eksempelvis ingeniører, der udvikler robotteknologier til genoptræning efter operationer eller skader, og vi har forskere, der arbejder med AI (kunstig intelligens), som vi fremadrettet vil se anvendt inden for store dele af sundhedsvæsenet, fortæller dekan Lars Hvilsted Rasmussen.
 

Nr. to i verden på Electrical and Electronic Engineering

Ud over den fornemme placering inden for ingeniørvidenskab generelt udmærker AAU sig også i en ny kategori på ranglisten, nemlig Electrical and Electronic Engineering, hvor universitetet indtager en andenplads på verdensplan.

 

Se den fulde rangliste fra U.S. News and World Report

 

Kontakt:

Henrik Pedersen, dekan for Det Tekniske Fakultet for IT og Design, AAU, +45 6011 2787, dekan-tech@aau.dk

Mogens Rysholt Poulsen, dekan for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, AAU, +45 2215 1444, dekan-engineering@adm.aau.dk

Lars Hvilsted Rasmussen, dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, AAU, +45 2010 5837, dekan-sund@adm.aau.dk

Nelly Sander, presseansvarlig for Det Tekniske Fakultet for IT og Design, AAU, +45 9940 2018, nsa@adm.aau.dk

Sanne Holm Nielsen, presseansvarlig for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, AAU, +45 9940 3517, shn@adm.aau.dk

Lone Bechmann, presseansvarlig for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, AAU, +45 9940 2011, lbec@adm.aau.dk