Aalborg Universitet i nyt, ambitiøst lydsamarbejde

Aalborg Universitet i nyt, ambitiøst lydsamarbejde

Et stærkt lydinkubationsmiljø - Sound Hub Denmark - er klar til at blive rullet ud. Miljøet, som skal huse både iværksættere, forskere og etablerede lydvirksomheder, vil skabe verdens førende lydudviklingscenter og øge antallet af iværksættere og arbejdspladser

En samlet investering på 50 millioner kroner til Sound Hub Denmark er i hus. Dermed er det kommende lydinkubationsmiljø, som AAU er en del af, klar til at udbygge den danske styrkeposition inden for lyd og akustik. Det skal ske ved at tiltrække virksomheder og partnere fra hele verden og skabe verdens førende lydudviklingscenter. Sound Hub Denmark, som er placeret i Struer, har foruden Aalborg Universitet deltagelse af bl.a. Struer Kommune og internationalt førende audiovirksomheder som Bang & Olufsen og Samsung-ejede Harman Lifestyle.

   

Grobund for iværksætteri, vækst og job

Med Sound Hub Denmark åbner de medvirkende aktører for at dele viden, kompetencer og unikke testfaciliteter med virksomheder, iværksættere og forskningsinstitutioner. Det skal skabe grobund for yderligere iværksætteri, vækst og jobs.

Prodekan for forskning på Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Torben Larsen, ser frem til, at Sound Hub Denmark snart bliver en realitet:

– Det er vigtigt at have en national klynge for lyd, audio, signalbehandling og beslægtede områder. I Danmark har vi meget stærke kompetencer inden for audio, billedbehandling, virtual reality, gaming, høreapparater osv., og det skal vi udnytte.

Ifølge Torben Larsen forventer universitetet, at deltagelsen i Sound Hub Denmark kan styrke samarbejdet med industrien samt øge antallet af start up-virksomheder baseret på innovative kandidat- og ph.d.-projekter. Desuden vil adgangen til nye laboratorier og store mængder måledata fra virkelige systemer kunne inspirere forskere og studerende til at tage fat i nye udfordrende samfundsrelevante problemstillinger.

 

Et fantastisk stærkt udgangspunkt

Direktør i Sound Hub Denmark A/S bliver Peter Petersen. Han har tidligere har været teknologidirektør i Bang & Olufsen og i de sidste mange år direktør i udviklingsparkerne BusinessPark Struer og Nupark i Holstebro.

– Med finansieringen har vi nået en vigtig milepæl for projektet. Samtidig har vi nu med to globale lydbrands og Aalborg Universitet, der har internationalt anerkendte forsknings- og uddannelsesmiljøer inden for akustik og signalbehandling, et fantastisk stærkt udgangspunkt for at tiltrække de rigtige medspillere og gøre Sound Hub Danmark til en succes, udtaler han.

Ud over iværksættere vil Sound Hub Denmark også arbejde på at tiltrække teams eller afdelinger fra eksisterende lydvirksomheder til at være en del af klyngen.

Danish Sound Network er allerede en del af Sound Hub Denmark. Netværket bidrager blandt andet med seminarer for specialister, konferencer, hackathons og samarbejdsprojekter med universiteter, firmaer og organisationer i ind- og udland.

 

Sound Hub Denmark slår dørene op senere på året med fuldt opdaterede lokaler, udstyr og faciliteter.

 

FAKTA

Video: Sound Hub Denmark

Hjemmeside: www.soundhub.dk

 

Partnere i Sound Hub Denmark

  • Bang & Olufsen
  • HARMAN
  • Danish Sound Network
  • Accelerace
  • Aalborg Universitet
  • Struer Kommune
  • Færchfonden

 

kontakt

Professor Torben Larsen, prodekan for forskning, Det Tekniske Fakultet for IT og Design, tlf. 20 20 68 56, prodekan-tech-forsk@aau.dk

Professor MSO Jan Østergaard, Institut for Elektroniske Systemer, tlf. 99 40 86 93, jo@es.aau.dk

CEO Peter Petersen, Sound Hub Denmark, tlf. 40 45 65 69, pp@soundhub.dk

Pressekontakt AAU, Nelly Sander, tlf. 99 40 20 18, nsa@adm.aau.dk

Nyheder fra AAU