nyhed

Nye IT-uddannelser i København er kommet flyvende fra start

Nye IT-uddannelser i København er kommet flyvende fra start

Efterårssemestret er godt i gang med et flot optag på både bachelor i software og kandidat i cybersikkerhed hos AAU i København. Sigtet med de to helt nye IT-uddannelser i hovedstaden er at bidrage til at afhjælpe manglen på IT-studiepladser og imødekomme efterspørgslen efter IT-eksperter

AAU har efter alt at dømme ramt plet med sine to nye IT-uddannelser i København. Både bacheloruddannelsen i software og kandidatuddannelsen i cybersikkerhed kan melde om en overvældende interesse, både i forhold til antallet af ansøgere og det efterfølgende optag. Begge uddannelser blev oprettet med det formål at imødekomme et stigende behov for højtuddannede IT-specialister.

På bacheloruddannelsen i software uddannes specialister med stærke kompetencer inden for softwareteknologier, softwareudvikling og programmering, mens der på kandidatuddannelsen i cybersikkerhed – i øvrigt den første af sin slags i Danmark − uddannes specialister, der kan imødegå det stærkt stigende trusselsbillede i forhold til cyberangreb på virksomheder og offentlige institutioner.
 

Stor efterspørgsel efter IT-specialister

Den store interesse for de nye uddannelser glæder naturligvis dekanen for Det Tekniske Fakultet for IT og Design på AAU, Henrik Pedersen:

− Det er positivt, at der er så stor interesse for begge vores nye ingeniøruddannelser inden for IT i København. Behovet for IT-kyndige er allerede stort, og alt tyder på, at det kun bliver større i de kommende år. Vi arbejder derfor løbende på, hvordan vi sammen med de øvrige danske universiteter kan bidrage til at dække efterspørgslen både fra de studerende og fra samfundet, siger han.

Den stigende efterspørgsel efter IT-specialister synes at være indiskutabel. Det Tekniske Fakultet for IT og Design på AAU fik for godt et halvt år siden foretaget en behovsundersøgelse blandt 100 virksomheder fra udvalgte brancher. Undersøgelsen viste, at 40 procent af virksomhederne allerede nu har svært ved at rekruttere inden for IT-området, samt at hele 84 procent i høj grad forventer et større behov om tre år.

 

FAKTA:

  • AAU’s ingeniøruddannelser blev i 2018 kåret som de fjerdebedste i verden af 178 eksperter adspurgt af Massachusetts Institute of Technology (MIT).
  • AAU er de sidste tre år i træk blevet udnævnt som det bedste ingeniøruniversitet i Europa og de sidste to år i træk som det fjerdebedste i verden (U.S. News & World Report).
  • AAU er Danmarks største universitet inden for IT og optog sidste år 25 procent af alle IT-studerende i Danmark.
  • Læs mere om uddannelsen i software på AAU
  • Læs mere om uddannelsen i cybersikkerhed

 

KONTAKT:

Dekan Henrik Pedersen, Det Tekniske Fakultet for IT og Design, AAU, dekan-tech@adm.aau.dk , tlf. 6011 2787
Nelly Sander, presseansvarlig, Det Tekniske Fakultet for IT og Design, AAU, nsa@adm.aau.dk, tlf. 9940 2018