Ny standard opstiller krav til seniorboliger

Ny standard opstiller krav til seniorboliger

En ny standard for seniorboliger med krav til bl.a. tilgængelighed skal gøre det nemmere for ældre at vælge en bolig, som de kan blive boende i så lang tid som muligt. Illustration: Søren Ginnerup

​Pensionsselskabet PFA lancerer PFA Seniorboligstandard™, som med krav til nybyggeri og renoveringer af boliger er den første samlede standard for, hvilke krav man kan stille til senioregnede boliger i Danmark.

Det er forfattere bag flere SBi-anvisninger om tilgængelighed i byggeriet, seniorrådgiver Søren Ginnerup og rådgiver Philip Jensen fra SBi, som har hjulpet PFA med udarbejdelse af standarden.

Ved at sætte en standard for egnede boliger til ældre håber PFA, at det bliver nemmere at vælge en bolig, som bl.a. opfylder de krav til tilgængelighed, som gør det muligt at blive så længe som muligt i egen bolig.

Seniorboligstandarden består af 46 krav og retningslinjer om fx angivelse af gangafstand til indkøb, transport og grønne områder, og til trygge og lette adgangsforhold til boligen, god belysning ved indgangsparti, let betjent dørtelefon med video og elevator i etageejendomme. Til selve boligen er der krav om, at den skal være i et plan, og fx at der er lave eller ingen dørtrin, mere plads i køkken og på badeværelse, og der er vinduer og altan med godt udsyn – også for siddende.

I 2018 begynder PFA at registrere deres eksisterende lejeboliger efter Seniorboligstandarden, og første byggeri efter standarden skal stå færdigt i Hillerød i 2020.

PFA Seniorboligstandard™ er tilgængelig for alle og kan downloades på PFA's hjemmeside

Nyhedsliste år 2017