Specialevideo er blevet et viralt hit

Specialevideo er blevet et viralt hit

Den interaktive video ”Ville du kunne gøre en forskel”, som to specialestuderende fra oplevelsesdesign har lavet i samarbejde med virksomheden Førstehjælp.com, er blevet et viralt hit. I løbet af de første fem dage på Facebook blev videoen set 1 mio. gange og delt 15.000 gange.

For en måned siden lagde to studerende fra uddannelsen i oplevelsesdesign, Jan Bue Laumark og Fie Lindholm Andreasen, en interaktiv kampagnevideo med titlen ”Ville du kunne gøre en forskel” på Facebook.  Videoen havde de lavet som en del af deres speciale i samarbejde med virksomheden Førstehjælp.com, og den handler om vigtigheden af at kunne førstehjælp. Siden er det gået stærkt, og videoen er i dag et viralt hit. Ifølge de to studerende blev videoen set 1 mio. gange og delt 15.000 gange på Facebook i løbet af de første fem dage efter udgivelsen. I dag er de tal fordoblet.
- Vi kan se, at videoen bliver delt helt organisk over hele Danmark og diverse andre lande. Vi ser desuden, at det ikke blot er private, der deler den. Det er lidt sjovt at se andre brands tage videoen til sig for at dele budskabet, heriblandt TopDanmark og andre både små og store organisationer. Samtidig tegner der sig i de mange kommentarer på Facebook et billede af, at folk bliver berørte og får lyst til at opdatere deres førstehjælpskursus, fortæller Jan Bue Laumark og Fie Lindholm Andreasen.

Flere værktøjer i spil

De to specialestuderende, som i mellemtiden har afsluttet deres uddannelse og i dag kan kalde sig kandidater, har selv stået for idéudvikling, produktionsplanlægning og selve produktionen af filmen. De har i den forbindelse arbejdet med at gøre brugerne til en aktiv del af videoen, hvilket særligt kommer til udtryk i den interaktive version af videoen, som kan ses på computeren. I denne version er der to film, der afspiller samtidig. Handlingerne er i starten ens og kører parallelt med ganske små forskelle, men pludselig sker der noget fatalt, og med ét følger filmene hvert sit spor. Med en slider kan seeren på computer vælge, hvilken af versionerne han eller hun ønsker at se. I arbejdet med at skabe denne video har de to studerende anvendt flere af de værktøjer, de har fået i løbet af uddannelsen, herunder værktøjer til konceptudvikling og teorier om oplevelser. På den måde har de været i stand til at målrette produktet til brugerne og designe videoen til at ramme bestemte følelser.

For yderligere information:

Se den interaktive udgave af Ville du kunne gøre en forskel

Kontakt:

Fie Lindholm Andreasen på e-mail: andreasen.fie@gmail.com eller på tlf.: 28 56 53 82
Jan Bue Laumark på e-mail: contact@janlaumark.com eller på tlf.: 61 26 61 17.