Fraunhofer-professor til Aalborg Universitet

Professor Eckart Hoene fra den internationalt anerkendte forskningsinstitution Fraunhofer bliver adjungeret professor ved Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet. Eckart Hoene er professor ved Fraunhofer Institute for Reliability and Microintegration i Berlin, hvor han forsker i effektelektronik.

Lagt online: 19.11.2014

I de kommende fem år vil Eckart Hoene blive tilknyttet Aalborg Universitets Center of Reliable Power Electronics, der støttes af Det Strategiske Forskningsråd. Eckart Hoene vil samarbejde med professor Frede Blaabjerg og dennes kolleger, der forsker i effektelektronik. Eckart Hoene er specialist i indkapsling af elektronik til brug i blandt andet biler, fly og anlæg for vedvarende energi.

- Det er mit indtryk, at Aalborg Universitets aktiviteter passer ideelt i forhold til vores aktiviteter. Mens vi er specialister i at indkapsle halvledere, er AAU stærke på systemsiden, siger Eckart Hoene.

Med 67 forskningsinstitutter alene i Tyskland og afdelinger over det meste af verden er Fraunhofer-Gesellschaft den største, anvendelsesorienterede forskningsinstitution i Europa. Fraunhofer driver primært forskning for erhvervslivet, og Eckart Hoenes afdeling er specialister i at udvikle prototyper til elektroniske systemer indkapslet i forskellige materialer afhængig af de omgivelser, systemerne skal fungere i.

- Virksomhederne kan komme til os for at få fremstillet en prototype, så de kan se, om produktet fungerer, som planlagt, siger Eckart Hoene.

Kombinerer vidensområder

Indkapsling af elektroniske systemer forudsætter kendskab til en række forskningsdiscipliner inden for især elektronik, materialelære, mekanik og varmelære.

- Det er næsten en umulig opgave at kombinere så mange vidensområder, siger Eckart Hoene, der løser opgaven i samarbejde med sit instituts specialister.

Eckart Hoene og Fraunhofers store viden om indkapsling af elektroniske systemer gør Hoene til en spændende samarbejdspartner for Center of Reliable Power Electronics under Institut for Energiteknik.

- Vi er gode til at udvikle systemer, og Fraunhofer er dygtige til at ’pakke’ systemerne, så vi kan lære meget af hinanden, siger professor Frede Blaabjerg fra Institut for Energiteknik.

Læs om Fraunhofer Institute for Reliability and Microintegration

Læs om Institut for Energiteknik