Jurastuderende vandt processpil i Højesteret

Nicolas Mikkelsen, Anette Langballe Haahr Pedersen, Marie Kok Hansen og Maria Pedersen, der er studerende på den juridiske kandidatuddannelses 9. semester på Aalborg Universitet vandt finalen i DJØF og Danske Advokaters arbejdsretlige processpil 2012.

Lagt online: 09.11.2012

”Det er enormt fedt, at vi vandt. Det var spændende at prøve kræfter med noget praktisk jura og en stor oplevelse at stå i Højesteret. Det var dejligt at få bekræftet, at vi er på samme niveau, som vores medstuderende på de andre universiteter. Måske endda lidt skarpere, vi vandt jo!” udtalte studerende Nicolas Mikkelsen med et stort smil, da nyheden blev overbragt til studieleder Louise Faber.

Processpillet består af en case, der er bygget op omkring en arbejdsretlig konflikt med inspiration fra den virkelige verden. Det gælder om at være bedst til at indbringe, fremlægge og procedere sagen for domstolene. Processpillet tester både de studerendes evne til at håndtere praktiske problemstillinger, deres teoretiske viden og deres forståelse for proces. Lignende arbejdsformer bringes ofte i anvendelse som led i undervisningen på jurauddannelsen på Aalborg Universitet.

Finalen fandt sted i Højesteret torsdag den 1. november 2012, hvor de i alt 8 vinderhold fra delfinalen i henholdsvis Vestre- og Østre Landsret skulle ud i den afgørende dyst. Blandt disse 8 hold var ikke mindre end to hold fra Aalborg Universitet. Det vindende hold havde advokaten Kim Munk-Petersen fra Advokatfirmaet Vingaardshus A/S i Aalborg som vejleder.

Kontakt

Studieleder Louise Faber, tlf. 9940 8251, faber@law.aau.dk