Jurastuderende skal til finalen i Højesteret i processpil

Aalborg Universitet sender for første gang jurastuderende i Højesteret.

Lagt online: 04.11.2011

Det drejer sig om jurastuderende Søren Hansen, Momo Zhou Eskildsen, Simon Ramlau-Hansen og Maria Pedersen, der alle er studerende på den juridiske kandidatuddannelse på Aalborg Universitet. De fire jurastuderende skal nemlig i finalen i DJØF og Danske Advokaters processpil mandag den 7. november 2011 i Højesteret. De får således mulighed for at prøve noget, som kun få advokater har prøvet.

De fire jurastuderende fra Aalborg Universitet vandt det forudgående processpil i Vestre Landsret mod hold fra jurauddannelserne i Aarhus og Odense, og de aalborgensiske finalister skal nu op mod finalisterne fra Østre Landsret.

Lederen af Den Juridiske Skole, Aalborg Universitet, Louise Faber, udtaler, at hun er meget tilfreds med, at de jurastuderende fra Aalborg Universitet får mulighed for at vise Højesteret, hvad de kan. Der er selvfølgelig tale om fire dygtige studerende, hvor såvel deres evner og flid har stor betydning for den opnåede finaleplads. De studerendes finaleplads viser dog også, at uddannelsens tilrettelæggelse og undervisningsform med fokus på kombineret teoretiske og praktiske problemstillinger virker.

Processpillet består nemlig af en case i form af en sag, der er bygget op omkring en arbejdsretlig konflikt med inspiration fra den virkelige verden. Det gælder om at være bedst til at indbringe, fremlægge og procedere sagen for Domstolene. Processpillet tester både de studerendes evne til at håndtere praktiske problemstillinger, deres teoretiske viden og deres forståelse for proces. Lignende arbejdsformer bringes ofte i anvendelse som led i undervisningen på jurauddannelsen.

Selvom finalen er udfordrende, håber både jurauddannelsen og de studerende på en sejr. Aalborg Universitets jurauddannelse har dog allerede med finalepladsen bevist, at den kan leve op til retsvæsenets og advokatstandens høje forventninger. Louise Faber håber derfor på, at der bliver taget godt imod den første årgang kandidater fra jurauddannelsen, når de bliver færdige til sommer.