http://www.erasmus.mobilityforlife.aau.dk/

Trængte medietyper kan få øget opmærksomhed, hvis producenterne gør sig umage med at designe interaktive løsninger, som sætter flere af brugernes sanser i spil. Det er udgangspunktet for diskussionen, når en gruppe internationale studerende fra Aalborg Universitets medialogi-studie i Esbjerg fredag inviterer til konference.

Lagt online: 12.11.2009

Formålet er at bringe fagfolk, forskere og studerende på medialogi-området sammen i en diskussion om alternative muligheder i udviklingen af nye medier. Arrangørerne vil især stille skarpt på betydningen af at kombinere forskellige sanseindtryk, og på hvordan det kan gøres i praksis.

Som inspiration og fælles udgangspunkt vil konferencen præsentere en række meget konkrete eksempler fra danske og tyske oplægsholdere. Ét af dem er det igangværende medialogi-projekt ”free2speak”, hvor et website kontrolleres med stemmen.

Spil og smarte betjeninger

Et andet eksempel er en virtuel olieplatform til optræning af nye ansatte, som demonstreres af direktør Karsten Brogaard fra Virtual Lab i Esbjerg. Han efterfølges af et indlæg om avancerede berøringsfølsomme multitouch-systemer
fra professor Guido Falkemeier fra det tyske Universitet for Anvendt Videnskab i Lemgo.

Et par af Aalborg Universitets egne kapaciteter på området er også blevet bedt om at dele ud af deres viden ved arrangementet. Professor Lise Kofoed, som leder Aalborg Universitets medieteknologi-aktiviteter i København, og professor og prodekan Torben Rosenørn fra Aalborg Universitet Esbjerg vil i fællesskab analysere tidligere erfaringer fra spilverdenen, og give nogle bud på, om de erfaringer også kan gøre nytte i dag.

Endelig vil det være muligt at se, hvad de studerende selv har gjort sig af tanker på området. Deres projekter præsenteres på en særlig udstilling i tilknytning til konferencen.

Yderligere oplysninger og kontakt

  • Konferencen afholdes fredag den 13.11.2009 i tidsrummet fra kl.11-15 på Aalborg Universitet Esbjerg, Niels Bohrs Vej 8, Esbjerg.
  • Konferencen har overskriften ”Alternative Ways In Media. Merging The Senses In Interaction and Design (”Alternative Medieveje: Sammensmeltning af Sanserne i Interaktion og Design”).
  • De internationale studerende fra 7. semester, som står bag arrangementet, er Florian Ast, Stefan Baudeck, Markus Friedemann, Yuli Moerlini Harumiasri og Karim Hanini.
  • Yderligere information om konferencen fås hos medarrangør Stefan Baudeck (baudeck@frische-konzepte.net) og informationsmedarbejder Tove Morell, Aalborg Universitet Esbjerg, mobil 2929 3960.