De bedste idéer sejrede i studenterkonkurrence

Studerende fra hele landet var samlet i Aalborg for at udvikle idéer til, hvordan forskning og patenter kan gøres til kommercielle guldæg. Vindergruppens forslag var så gode, at detaljerne holdes hemmelige.

Lagt online: 06.11.2007

Det var et stærkt samarbejde gennem 48 timer, der sikrede en gruppe med studerende fra Aalborg Universitet, DTU, CBS og Handelshøjskolen i Århus sejren i KommercialiseringsCamp 2007. Med konkrete opfindelser og patenter som omdrejningspunkt dystede de på iværksætterkreativitet mod andre studerende fra hele landet ved den allerførste KommercialiseringsCamp.

Det er ikke alle patenterede og patenterbare opfindelser fra universiteterne, der ender med at blive brugt til ny teknologi og nye produkter, og dette uudnyttede potentiale skulle den utraditionelle studenterkonkurrence hjælpe videre. Førstepræmien på 25.000 kroner gik til fem studerende, der udviklede spændende idéer til, hvordan en opfindelse fra Aalborg Universitet kan gøres til en kommerciel succes. Opfindelsen er et meget let byggemateriale, der tåler høje temperaturer, og vindergruppen med studerende fra vidt forskellige uddannelsesretninger præsenterede for dommerne, hvordan opfindelsen vil kunne bruges til blandt andet at bygge operationsstuer, der via høj varme let kan steriliseres.

Både vindergruppens forslag og flere af de øvrige gruppers idéer var så spændende og brugbare, at arrangørerne ikke ønsker at offentliggøre detaljerne fra konkurrencebidragene af hensyn til patenteringsmulighederne.

Vindergruppen bestod af Christina Jensen fra Medicinsk Bioteknologi på Aalborg Universitet, Thor Ansbæk fra DTU, Katja Sløk fra CBS samt Jacob Kær Poulsen og Lena Pettkus fra Handelshøjskolen i Århus.

KommercialiseringsCamp 2007 er udviklet og arrangeret af IDEA Nord, der har til huse på Aalborg Universitet. IDEA Nord arbejder med at styrke de kompetencer, der kræves i forbindelse med iværksætteri, gennem en indsats på de videregående uddannelsesinstitutioner. Campen ligger i forlængelse af Rådet for Teknologi & Innovations handlingsplan, der tidligere i år har sat fokus på, at der skal udvikles nye koncepter til, hvordan man kan føre opfindelser fra det offentlige over i det private erhvervsliv.

Yderligere oplysninger:

  • Projektkoordinator Nanna Tribler, IDEA Nord/Aalborg Universitet, tlf. 96 35 72 74, mobil 29 43 76 43