Anerkendt amerikansk medieforsker og journalist tilknyttes AAU

Professor James Lull bliver mandag d. 29. oktober 2007 udnævnt til adjungeret professor ved Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet. Som underviser og forsker har han været tilknyttet en række anerkendte amerikanske universiteter. Også som journalist, broadcaster, tilrettelægger og radiovært har James Lull spillet en rolle i det amerikanske mediebillede, bl.a. under Vietnamkrigen.

Lagt online: 22.10.2007

James Lull er Professor Emeritus i Kommunikation ved San Jose State University, California, hvor han har specialiseret sig i medie- og kulturstudier. Professor Lull har tillige undervist ved en række velrenommerede amerikanske universiteter, heriblandt University of California-Santa Barbara, University of California-Berkeley, University of San Francisco m.fl. James Lull har også udgivet en lang række bøger, som er oversat til ni forskellige sprog.

James Lull har også haft en aktiv og praktisk rolle i forhold til de populære medier. Således arbejdede han i flere år som journalist, tilrettelægger og radiovært, bl.a. på CNN og BBC. Under Vietnam-krigen fungerede han som krigskorrespondent og broadcaster.

I en dansk forskningssammenhæng har James Lull haft stor betydning for den etnografiske receptionsforskning, hvor han har leveret indsigt i bl.a familiers sociale brug af tv-mediet, men i de senere år og efter ophold i Kina og Latinamerika også indsigter i den sociale brug af medieteknologier på den globale scene.

I forbindelse med udnævnelsen afholder James Lull en tiltrædelsesforelæsning med baggrund i sin seneste bog ”Culture-On-Demand”. Den finder sted: Mandag d. 29. okt. 2007. Kl. 15:00. Aud 1.104, Kroghstræde 3.

Kontaktperson

  • Lars Holmgaard Christensen, Ph.d. Adjunkt, Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet, tlf: 96 35 80 91, email: lars@hum.aau.dk