Forskningschef bliver adjungeret professor

En af landets de mest engagerede eksperter inden for medicinsk forskning og medicinalindustri, bliver adjungeret professor på AAU. Jens Damsgaard Mikkelsen bliver et stærkt bindeled mellem universitet og erhvervsliv, ikke mindst for den nystartede medicinuddannelse.

Lagt online: 06.11.2006

I de kommende fem år er Jens Damsgaard Mikkelsen adjungeret professor ved Aalborg Universitet. Mikkelsen har siden 2002 været ansat som afdelingsleder og videnskabelig chef i virksomheden NeuroSearch A/S i Ballerup, og tidligere har han blandt andet været forskningsdirektør i Azign Bioscience A/S, afdelingsleder hos H. Lundbeck A/S og tilknyttet Københavns Universitet.

Mikkelsen forventes at blive et stærkt bindeled mellem erhvervslivet og det bioteknologiske miljø på AAU, ikke mindst i forhold til den nystartede uddannelse i Medicin med Industriel Specialisering med fokus på neurobiologi og drug discovery. Jens D. Mikkelsens har via sin forskning og sine erfaringer fra medicinalindustrien et særdeles godt kendskab til både akademiske og kommercielle aspekter af forskning i molekylær medicin. Gennem de seneste ti år har Mikkelsen arbejdet meget med antidepressiver og cirkadiane rytmer, dvs. ”kroppens indre ur”, og hans fremtidige forskningsplaner er specielt rettet mod en forståelse af lægemidlers virkning.

- Vi er meget glade for at få Jens Damsgaard Mikkelsen tilknyttet. Det styrker vores sundhedsvidenskabelige satsning, blandt andet vores nye uddannelse indenfor Medicin med Industriel Specialisering, siger dekan Frede Blaabjerg fra AAU’s Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultet, der kan godkendt indstillingen af den nye adjungerede professor.

Flere informationer

  • Dekan Frede Blaabjerg, Det Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultet, tlf. 96 35 96 31.