Unikt kunstværk indviet i CREATE

Unikt kunstværk indviet i CREATE

Den internationalt anerkendte kunstner Spencer Finch var mandag på besøg i Aalborg, da hans kunstværk ’Thank you, thank you, thank you, fog’ blev indviet i AAU’s CREATE-bygning på Aalborgs havnefront.

En stor installation med 296 stykker glas hængende fra loftet i CREATE-bygningen på Aalborgs havnefront er netop blevet overdraget til AAU.

Kunstværket med titlen ’Thank you, thank you, thank you, fog’ er skabt af den amerikanske kunstner Spencer Finch, og mandag blev kunstværket officielt overdraget af Ny Carlsbergfondet, som har skænket værket til AAU.

Spiller sammen med omgivelserne

- Det er et formidabelt værk, der på fornemste vis spiller sammen med både bygningens indre og med Limfjorden lige udenfor. Værket er konstant foranderligt med en enorm virkning i rummet, siger rektor Per Michael Johansen.

I slutningen af 2016 tog AAU’s kunstudvalg kontakt til Ny Carlsbergfondet for at undersøge, om fondet ville støtte skabelsen af et kunstværk til AAU CREATE i Campus Aalborg City. Henvendelsen blev modtaget meget positivt, og Ny Carlsbergfondet kom på besøg for at se bygningen og omgivelserne.

Fondet inviterede efterfølgende den internationalt anerkendte kunstner Spencer Finch til at løse opgaven. Han har skabt kunstværker verden over, men projektet på AAU er hans første i Danmark.

- Jeg har været på besøg i Aalborg omkring fem gange for at se bygningen og udvikle kunstværket til netop dette sted. Det er fantastisk at se værket her i dag og hvordan det interagerer med landskabet og arkitekturen her. Glaspladerne bevæger sig langsomt og reflekterer vejret udenfor, fortæller Spencer Finch.

Ophængningen af kunstværket har varet omkring en uge. Både glasplader og stålwirer, som pladerne hænger i, er testet på kryds og tværs både inden og efter ophængning.

- Samarbejdet med både Ny Carlsbergfondet, Spencer Finch og hans team samt håndværkere og ingeniører har været rigtig godt og konstruktivt. Det er foregået gnidningsløst, så vi er meget stolte af at modtage det imponerende kunstværk i dag, fortæller Niels-Henrik Gylstorff, formand for AAU’s kunstudvalg.

 

Om kunstneren

Den amerikanske kunstner Spencer Finch (f. 1968) hører til den internationale kunstscenes superliga. Han har udstillet verden over og står bag en række monumentale kunstneriske udsmykninger i det offentlige rum, blandt andet den meget roste installation ’Trying to Remember the Color of the Sky on That September Morning’ til National September 11 Memorial and Museum i New York. Kunstværket ’Thank you, thank you, thank you, fog’ er hans første i Danmark.

Kontakt for yderligere info

Niels-Henrik Gylstorff, formand for AAU's kunstudvalg, mobil: 21 20 93 47, mail: nhg@aub.aau.dk