Deltagerne kommer bl.a. til at arbejde i AAU’s SMILE Lab i København. Foto: AAU / Henrik Schønau Fog

Medialoger vil revolutionere film- og medieindustrien

Med nye grafiske real-time teknologier fra AAU bliver det muligt at producere visualiseringer, animationer og special effects til film billigere og hurtigere. Derfor mødes mediebranchen nu til en række workshops på AAU, hvor de skal samarbejde om at bruge teknologien.

Mere effektive, nemmere og mere kreative løsninger, som kan komme både film-, animations- og TV industrien til gode. Det er hvad de arbejder med at skabe på Medialogi på Aalborg Universitet (AAU) i samarbejde med branchen.

Medieteknologerne arbejder til daglig med at udforske mulighederne ved disse teknologier og inviterer nu filmmagere, TV folk, programmører og spiludviklere indenfor til at deltage i en række workshops, hvor de forskellige brancher og fagfolk kan mødes, hvilket betyder, at nye spirende samarbejder og muligheder blomstrer.

- Ved at sammensætte grupper af folk fra forskellige fagområder oplever vi pludselig, hvordan de grafiske real-time teknologier, som hidtil har været anvendt af spilindustrien, har et stort potentiale til at skabe mere effektive og kreative film, animations- og mediefortællinger. Det støtter desuden vores forskning i fremtidens interaktive animations-, tv- og filmfortællinger, der tilpasser sig publikum mens historien opleves, siger lektor Henrik Schønau Fog fra sektion for Medieteknologi på AAU.

Tværfagligt fællesskab

Formålet med projektet, ViZARTS, der bl.a. er støttet af Nordisk Film Fonden og Samsung samt en række film- og medieuddannelser, er at skabe et tværfagligt fællesskab, hvor de forskellige kompetencer og real-time teknologier kan komme i spil for at udforske og udvikle fremtidens interaktive fortællinger. Som Medialog er man i stand til at kombinere disse fagområder og fungerer dermed som en bro imellem medieverdenen og de nye tekniske løsninger. Lige nu findes der en række helt nye medieteknologier, som mange i film- og mediebranchen endnu ikke kender, og det forsøger ViZARTS at ændre.  

Flere workshops på vej

Den 5. – 7. april afholdes den tredje workshop ud af otte planlagte, som er faciliteret af Medialogi på AAU i København. Teamaet er ”Stories and Virtual Production”.

- Til vores næste workshop vil vi gerne invitere endnu flere instruktører, animatorer, fotografer, filmfolk, spiludviklere og studerende, som har lyst til at være med til at skabe nye filmfortællinger, og afprøve mulighederne med real-time teknologierne og Virtual Productions, siger Henrik Schønau Fog.

Du kan tilmelde dig workshoppen via linket her 
 

Kontakt:

Henrik Schønau-Fog, lektor AAU, hsf@create.aau.dk
Hiva Ahmadi, pressekontakt AAU, tlf. 22 20 68 69, hiah@adm.aau.dk

Nyheder fra AAU