Flere ingeniører, færre humanister optaget på AAU

Flere ingeniører, færre humanister optaget på AAU

Næsten status quo på optag af nye bachelorstuderende på Aalborg Universitet (AAU). Et lille fald på 0,9 % (-42) i forhold til sidste år. Faldet skyldes primært adgangsbegrænsning og dimensionering af uddannelserne. I alt 4.672 studerende tilbydes optagelse i år.

Optaget på AAU understøtter den nationale STEM-indsats, der dækker over at få flere til at studere på ingeniøruddannelserne. I alt er der optaget 1.249 nye ingeniørstuderende, hvilket er en stigning på 4,1% (+51).

Jeg er godt tilfreds med, at vi ser en stigning i optaget på vores ingeniøruddannelser. Med vurderingen for nylig fra MIT (Massachusetts Institute of Technology) til at være blandt de bedste ingeniøruddannelser i verden, synes jeg også, at AAU har noget at tilbyde, siger prorektor Inger Askehave.

I alt 4.672 studerende får nu mulighed for at omsætte deres ansøgning til en studieplads. I forhold til sidste år er det blot 42 færre (- 0,9 %). Faldet i antal optagne er primært på de humanistiske uddannelser, der i alt har optaget 845 studerende svarende til et fald på 30 (-3,4 %). Det skyldes overvejende, at der udbydes færre studiepladser på det humanistiske område på grund af krav om dimensionering.

Det slår selvfølgelig også igennem hos os, at Uddannelses- og Forskningsministeriet har begrænset antal af studiepladser på de humanistiske uddannelser. Derfor har vi også været nødsaget til at skære i antal studiepladser, og vi må derfor sige nej til mange, siger Inger Askehave.

Selvom det ender med lidt færre studerende i år er Inger Askehave godt tilfreds, fordi de lidt færre optagne skal ses i lyses af, at AAU på grund af dimensioneringer og egne adgangskrav på mange uddannelser har udbudt 213 færre studiepladser i 2018.

Det viser, at de unge orienterer sig i uddannelseslandskabet, når de på denne måde søger både bredt og hen imod uddannelser med ledige studiepladser. Vi er selvfølgelig glade for, at vi kan tilbyde de unge relevante uddannelser, siger Inger Askehave.

Hun lover, at hele universitetet står klar til at byde alle nye studerende velkommen.

Uanset hvilket spændende fagområde man kaster sig over den 3. september, så vil vi gøre vores bedste for, at vores nye studerende får en uddannelse af høj kvalitet, siger Inger Askehave.

STADIG LEDIGE PLADSER

Selvom Aalborg Universitet i år tilbyder lidt færre studerende optagelse, er der faktisk stadig ledige pladser på en række uddannelser.  AAU’s optagelseskontor sidder også i år klar ved telefonen og mailen for at besvare henvendelser fra ansøgere vedrørende optagelsen 2018. Optagelseskontoret kan træffes lørdag d. 28. juli ml. 9.00-14.00 på tlf. 99409425 og mailadressen bacheloroptag@aau.dk.

Normalt er der mange, der kontakter universitetet vedrørende optagelsen, så dette års ansøgere må forvente lidt ventetid. Studievejledningen vil fra mandag d. 30. juli sidde klar til at hjælpe og vejlede de studiesøgende i forhold til ledige pladser.
 

YDERLIGERE OPLYSNINGER

  • Prorektor Inger Askehave kan via strategisk rådgiver Bo Jeppesen kontaktes på tlf. 6140 4061.